Waarom zijn focus en ritme zo belangrijk?
Blog
>
Waarom zijn focus en ritme zo belangrijk?

Waarom zijn focus en ritme zo belangrijk?

Scaling Up
April 30, 2023
Wave - Scaleful

"Focus je op de juiste prioriteiten." We gingen eerder al kort in op dit thema, maar gaan in dit artikel graag dieper in op de inhoud. Dit doen we aan de hand van de volgende vraag: Waarom zijn focus en ritme zo belangrijk?

Je herkent het volgende scenario ongetwijfeld: Je komt aan op je werk, start de pc en pakt een kop koffie. Vervolgens open je je mailbox en ziet vijf openstaande mails die beantwoord moeten worden. Al doende word je drie keer gebeld en heb je reactie op een van je verstuurde mails. Je voelt je genoodzaakt om deze ook weer van respons te voorzien en ziet dat het alweer bijna half 1 is. Tijd om te lunchen 🙂

De ochtend is voorbij -voor veel mensen het dagdeel waarop de focus het hoogst ligt- en je bent nog niet verder gekomen dan puin ruimen, ad hoc-werk en brandjes blussen; kostbare tijd die nodig is om plannen te maken, strategieën uit te werken en opdrachten uit te voeren.

Als ondernemer heb je een hoop ballen in de lucht te houden. Hierdoor is het moeilijk om je aan de lange termijn koers te houden. De uitdaging is om je focus op de prioriteiten te leggen, die bijdragen aan succes. Het maken van duidelijke keuzes, structuur en een goede planning (ritme) zijn hierin essentieel.

Laat je niet alleen adviseren, maar vraag ook om praktische hulp. Daarmee kun je ervoor zorgen dat iedereen binnen jouw bedrijf zich met de juiste zaken bezig houdt. Dit om succes op de lange termijn in stand te houden of zelfs te vergroten, koers te houden en je ambities te realiseren!

Tips en inzichten in je mailbox

Vind je dit soort stukjes leuk om te lezen? Schrijf je dan in om onze nieuwste artikelen, tips en inzichten direct in je mailbox te krijgen.

Samenwerken met Scaleful?

Plan volledig vrijblijvend een kennismakingsgeprek in en ontdek of Scaleful een goede match is voor jouw bedrijf!

Plan kennismaking