Welke ingrediënten dragen nu echt bij aan de groei van je bedrijf?
Blog
>
Welke ingrediënten dragen nu echt bij aan de groei van je bedrijf?

Welke ingrediënten dragen nu echt bij aan de groei van je bedrijf?

Scaling Up
May 16, 2023
Wave - Scaleful

Remco Hopmans - Growth Director van Scaleful: ´Bedrijfsgroei is een kwestie van focus op de juiste prioriteiten.’‍ Welke prioriteiten bedoelen we? En waar moet je als bedrijf beginnen om tot het gewenste resultaat te komen? Scaleful komt met vier stappen die je op weg helpen!

Stap 1: Bepaal de stip op de horizon.

Waar wil je met jouw bedrijf over 10 jaar staan? Bepaal de stip op de horizon. Zo weet iedereen welke richting je op wilt en wat de doelen zijn.

Stap 2: Zorg voor de juiste mensen.

Voordat je plannen gaat bedenken, stel jezelf de vraag: heb ik de juiste mensen aan boord om mijn groeiambitie te realiseren? Houd ook hier die eerder genoemde stip altijd goed op je netvlies.

Stap 3: Ben onderscheidend.

Zorg dat jouw bedrijf zich onderscheidt. Dat zorgt voor nieuwe klanten en investeerders en is interessant voor mensen op de arbeidsmarkt. Durf te kiezen en anders te zijn dan de rest, maar blijf vooral ook jezelf. Je zult zien dat je met deze filosofie onderscheidend bent ten opzichte van de concurrentie.

Stap 4: Focus je op de juiste prioriteiten.

Laat je niet afleiden en blijf je extreem goed focussen op de prioriteiten die je dichter bij de stip brengen. En nog een tip: je zult zien dat de oorzaak van een probleem vaak een stap eerder is ontstaan, dan waar het tot uiting komt. Ga daar dan ook graven naar de kern.


De komende tijd zullen we geregeld aandacht besteden aan dit onderwerp. We gaan onder andere verder in op de verschillende stappen. Houd onze blog dan ook goed in de gaten!

Tips en inzichten in je mailbox

Vind je dit soort stukjes leuk om te lezen? Schrijf je dan in om onze nieuwste artikelen, tips en inzichten direct in je mailbox te krijgen.

Samenwerken met Scaleful?

Plan volledig vrijblijvend een kennismakingsgeprek in en ontdek of Scaleful een goede match is voor jouw bedrijf!

Plan kennismaking