Zorg voor de juiste mensen op de juiste plek
Blog
>
Zorg voor de juiste mensen op de juiste plek

Zorg voor de juiste mensen op de juiste plek

Scaling Up
July 20, 2023
Wave - Scaleful

Een belangrijke relatie van ons heeft al jaren een zeer goed lopend productiebedrijf. Deze hardwerkende ondernemer realiseerde met zijn bedrijf binnen 8 jaar een omzet van meer dan 10 miljoen. Dit succes had ook een keerzijde...

Gedurende de week werd hij geregeld uit bed gebeld door klanten met alledaagse vragen. Dit terwijl deze ondernemer zowel een sales- als een operationeel team in dienst heeft.

Na een grondige analyse werd duidelijk dat er veel processen onduidelijk zijn en dat er nog te veel werkzaamheden op het bordje van de ondernemer liggen. Door structuur, verantwoordelijkheden en taken anders in te delen, worden de dagelijkse commerciële en operationele vragen nu wel opgepakt door de betreffende medewerkers.

Structuur binnen je bedrijf

Al heb je de meest onderscheidende strategie, de beste producten of diensten binnen jouw business; zonder een goed gestructureerd team wordt het moeilijk om stappen te zetten met je bedrijf. De dagelijkse operatie loopt stroef als je niet de juiste mensen op de juiste plek hebt zitten. Dankzij de in het voorbeeld genoemde herstructurering, heeft de ondernemer in kwestie nu meer tijd om aan zijn bedrijf te werken. Hij is nauwelijks nog tijd kwijt aan het blussen van brandjes, puin ruimen en straatjes schoonvegen.

Zorgeloos op vakantie

Graag willen we aan de hand van dit onderwerp nog een link leggen naar de huidige vakantieperiode. Je herkent het als ondernemer ongetwijfeld: ook tijdens je vakantie kun je je werk niet loslaten. Eigenlijk sta je 365 dagen per jaar aan. Juist dan is het extra prettig je zaakjes binnen je bedrijf goed op orde te hebben. Zorg dat je team goed staat en geïnstrueerd is, zodat je met een gerust hart het vliegtuig in kan stappen en zorgeloos kunt genieten van je welverdiende vakantie. Het is raadzaam je continu te blijven afvragen of de structuur van je bedrijf klopt en je (nog steeds) de juiste mensen op de juiste plek hebt zitten. Constateer je dat dit niet het geval is, onderneem dan meteen actie!

Tips en inzichten in je mailbox

Vind je dit soort stukjes leuk om te lezen? Schrijf je dan in om onze nieuwste artikelen, tips en inzichten direct in je mailbox te krijgen.

Samenwerken met Scaleful?

Plan volledig vrijblijvend een kennismakingsgeprek in en ontdek of Scaleful een goede match is voor jouw bedrijf!

Plan kennismaking